Autor |
Wiadomość |
Tula
V.I.P.
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 3007
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
|
|
|
 |  | Ratatuja, czy ratatuj, jakoś tak. Z bakłażanem, kabaczkiem i pomidorami? |
Ja o tym słyszałam, może nawet natrafiłam na jakiś przepis gdzieś w gazecie; wygląda na zdjęciu smakowicie 
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Sob 13:54, 18 Lip 2009 |
|
 |
|
 |
Vinga Tark
Rocket Queen
Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 3586
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 1/4 Skąd: Wonderland
|
|
|
|
Ja słyszałam, w tworze Disneya o tym tytule grał ważną rolę xD.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Sob 17:49, 18 Lip 2009 |
|
 |
Tula
V.I.P.
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 3007
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
|
|
|
 |  | Ja słyszałam, w tworze Disneya o tym tytule grał ważną rolę xD. |
Aaa no był, był Ratatuj XD
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Sob 17:57, 18 Lip 2009 |
|
 |
Mar
V.I.P.
Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 2285
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Taran-Gai
|
|
|
|
Właśnie mnie natchnęło i zrobiłam moje ukochane faszerowane jaja. Teraz mogę się objadać 
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Pią 16:05, 31 Lip 2009 |
|
 |
Sabriel
Topielica
Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 5834
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 12 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: mętna woda
|
|
|
|
A jak faszerujesz jajka? <;
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Pią 18:00, 31 Lip 2009 |
|
 |
Villemo
Badb Catha

Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 5017
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Bat Country
|
|
|
|
a ja ostatnio w ogóle polubiłam kucharzenie do tego stopnia że gotuję rodzince obiadki zupki, spaghetti, sosy, drugie dania, naprawdę mnie to wciąga i wychodzi wcale nieźle xD
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Pią 18:12, 31 Lip 2009 |
|
 |
Tula
V.I.P.
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 3007
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
|
|
|
 |  | A jak faszerujesz jajka? <; |
Ugotowane na twardo jajka poprzecinać na pół, wydrążyć z żółtka ( które nada się do nadzienia ) i przyrządzić farsz, a potem powkładać w puste miejsca po żółtku. Jakoś tak to leciało xD
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Pią 18:17, 31 Lip 2009 |
|
 |
Sabriel
Topielica
Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 5834
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 12 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: mętna woda
|
|
|
|
U mnie w domu nikomu gotować się nie chce. Każdy patrzy na swój żołądek, więc od tygodnia wcinam non-stop kanapki z pomidorem i majonezem. Jak się tym już porzygam, to może będzie mi się chciało zrobić faszerowane jajeczka dx
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Pią 18:35, 31 Lip 2009 |
|
 |
Mar
V.I.P.
Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 2285
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Taran-Gai
|
|
|
|
Do tych wydłubanych żółtek dodaję drobno posiekane podsmażone pieczarki, trochę majonezu i musztardy i jeszcze sól i pieprz do smaku. Później wsadzam to spowrotem do połówek jajek, tak jak pisała Tula. Na na wierz wtykam jeszcze oliwkę 
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Pią 21:21, 31 Lip 2009 |
|
 |
Isadora
Wędrowiec w mroku
Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 5886
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: z Blocksberg
|
|
|
|
 |  | Do tych wydłubanych żółtek dodaję drobno posiekane podsmażone pieczarki, trochę majonezu i musztardy i jeszcze sól i pieprz do smaku. Później wsadzam to spowrotem do połówek jajek, tak jak pisała Tula. |
Tak! Moja koleżanka robi to na każdą imprezę.Jeden talerz ekstra dla mnie! xD
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Pią 21:24, 31 Lip 2009 |
|
 |
Ginewra
Moonchild
Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 2581
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Sugar Town
|
|
|
|
ja robię inaczej- jajka na twardo na pół, wydrążyć. farsz: drobno posiekać jajka, dodać posiekaną cebulę, majonez, musztardę, sól, pieprz, ew trochę pietruszki, łyżeczką napchać do skorupek, mocno posypać bułką tartą i na 10 min na patelnię pod przykrywką uwielbiam to, więc robię często 
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Pon 13:30, 03 Sie 2009 |
|
 |
Tula
V.I.P.
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 3007
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
|
|
|
 |  | ja robię inaczej- jajka na twardo na pół, wydrążyć. farsz: drobno posiekać jajka, dodać posiekaną cebulę, majonez, musztardę, sól, pieprz, ew trochę pietruszki, łyżeczką napchać do skorupek, mocno posypać bułką tartą i na 10 min na patelnię pod przykrywką uwielbiam to, więc robię często  |
Aleś mi smaka narobiła *ślinka cieknie po Tulowej brodzie*
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Wto 21:18, 04 Sie 2009 |
|
 |
Saga
Naughty Woman
Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 4027
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: z Krainy Szczęścia
|
|
|
|
Wiecie co.. doszłam do wniosku, że bardzo mi smakuje stołówkowe żarcie - w szczególności jajecznica - taka po chłopsku ze szczypiorkiem - robiona "byle jak" bo dla dużej ilości osób - jest po prostu najlepsza !
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Czw 22:32, 13 Sie 2009 |
|
 |
Mar
V.I.P.
Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 2285
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Taran-Gai
|
|
|
|
Zrobiłam właśnie jakąś wariację na temat greckiej sałatki. Teraz stoi i się przegryza. Ciekawe czy będzie jadalna. Mój mąż zaglądnął do miski i powiedział "O rany, a co to?" Nie wróży to niczego dobrego...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Pią 13:09, 14 Sie 2009 |
|
 |
Villemo
Badb Catha

Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 5017
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Bat Country
|
|
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
co do przypraw do kawy, ta też bardzo niezła, daje taki lekko słodki posmak :d
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Pią 23:07, 14 Sie 2009 |
|
 |
|